Şehit Hasan Babacan İlkokulu
BAHÇELİEVLER MAH. 1078 SK. NO 2 ERZİN / HATAY

VİZYON

Hayata hazır, sağlıklı ve mutlu bireyler yetiştiren bir eğitim sistemi. Milli Eğitim Temel Kanununda öngörülen genel amaçlar ile Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda; öğrencilerin kendilerine özgü ihtiyaç ve özelliklerini dikkate alarak onları akademik ve sosyal yönden , ulusal ve uluslararası toplumların değerli bireyleri olmaya hazırlamak ve örnek bir dünya okulu olmaktır.

MİSYON

Düşünme, anlama, araştırma ve sorun çözme yetkinliği gelişmiş; bilgi toplumunun gerektirdiği bilgi ve becerilerle donanmış; millî kültür ile insanlığın ve demokrasinin evrensel değerlerini içselleştirmiş; iletişime ve paylaşıma açık, sanat duyarlılığı ve becerisi gelişmiş; öz güveni, öz saygısı, hak, adalet ve sorumluluk bilinci yüksek; gayretli, girişimci, yaratıcı, yenilikçi, barışçı, sağlıklı ve mutlu bireylerin yetişmesine ortam ve imkân sağlamaktır.◦Bulunduğu çevredeki bireyin hak ve düşüncelerine saygı duymayı öğretmek için gerekli ortamı hazırlamak. ◦Davranışlar ve öğrenme sürecinde sorumluluk alabilme olgusunu geliştirmek. ◦Öğrenim sürecinde akılcı yaklaşım sağlamayı oluşturmak. ◦Etkin ve aktif öğrenmeyi özendirmek. ◦Spor ve sanatta gelişimi desteklemek. ◦Dürüstlük , arkadaşlık , dostluk , iyilik duygularını geliştirmek. ◦Çevreye duyarlılık duygularını kazandırmak. ◦Ruhi ve fiziki sağlığın önemini anlatmak. ◦Topluma hizmet olgusunu geliştirmek. ◦Araştırma ve yaratıcılığın gelişmesini sağlayacak çevre oluşturmak. ◦Ögrencide bağımsız çalışma ve buna bağlı olarak memnuniyeti ön plana çikarmak. ◦Öğrenmeyi öğretmek ve buna özendirmek. ◦Bulunduğu çevredeki bireyin hak ve düşüncelerine saygı duymayı öğretmek için gerekli ortamı hazırlamak. ◦Davranışlar ve öğrenme sürecinde sorumluluk alabilme olgusunu geliştirmek. ◦Öğrenim sürecinde akılcı yaklaşım sağlamayı oluşturmak. ◦Etkin ve aktif öğrenmeyi özendirmek. ◦Spor ve sanatta gelişimi desteklemek. ◦Dürüstlük , arkadaşlık , dostluk , iyilik duygularını geliştirmek. ◦Çevreye duyarlılık duygularını kazandırmak. ◦Ruhi ve fiziki sağlığın önemini anlatmak. ◦Yüksek ögrenime geçiş için rehberlik etmek ve hazırlamak. ◦Topluma hizmet olgusunu geliştirmek. ◦Araştirma ve yaratıcılığın gelişmesini sağlayacak çevre oluşturmak. ◦Ögrencide bağımsız çalışma ve buna bağlı olarak memnuniyeti ön plana çikarmak. ◦Öğrenmeyi öğretmek ve buna özendirmek.

Öğretim Şekli :NORMAL EĞİTİM

NORMAL EĞİTİM